Ticaret ve Sanayi Belgeleri
- 15. K Yetki Belge İşlemleri
- 13. Sayısal Takograf Sistemi
- 12. Fire ve Zayiat Oranları
- 02. İş Makinası Tescil – Tasdik İşlemleri
- 03. Ekspertiz Raporu
- 04. Fiili Tüketim Belgesi
- 05. Mücbir Sebep Belgesi
- 07. Menkul Gayri Menkul Değer Kira Tespiti
- 08. Rayiç Fiyat Tespiti
- 09. Fatura Tasdikleri
- 10. Azami Fiyat Tarifesi
- 14. Yerli Malı Belgesi
- 06. Dolaşım Belgeleri
- 11. Sigorta Acenteliği Hizmetleri
- 01. Kapasite Raporu
03. Ekspertiz Raporu
Ekspertiz Raporu
Tezgah, cihaz, makine gibi muharrik kuvvet kullanmayan, seri halde veya standart üretim yapmayıp elle üretim yapan, ürünlerini doğrudan tüketiciye satan aşağıdaki işyerleri için kapasite raporu düzenlenmemekte olup, bu tür işletmeler için Ekspertiz Raporu tanzim edilmektedir.
1.Taş Fırınlar (Odunlu),
2.Elle Paketleme Veya Dolum Yapanlar (Meyve, Sebze, Yumurta Paketleme- Shrinkleme Vb.),
3.Elle Kırmızı/Beyaz Et Parçalama, Ayıklama, Kıyma, Köfte Vb. Hazırlama,
4.Kasaplar,
5.Soğuk Depolama (Muhafaza) İşleri (Şoklama Ve Dondurma İşlemi Hariç),
6.Perakende Satış Yapan;
– Şekerciler, Lokumcular, Pişmaniyeciler,
– Tatlıcılar,
– Dondurmacılar,
– Yufka, Kadayıfçılar,
– Simitçiler,
– Börekçiler,
– Mantı, Erişte, Katmerciler,
– Pastaneler,
– Kuruyemişçiler,
– Turşucular, Salamura Yapanlar,
– Marketlerdeki Her Türlü Reyonlar (Unlu Mamüller, Müşteri Talebine Göre Et Hazırlanan Reyonlar Vb.),
7.Hayvan Yetiştiriciliği (Hayvan Üretme Çiftlikleri, Kültür Balıkçılığı, Arıcılık Vb.),
8.Her Türlü Tarımsal Ürün, Bitki, Meyve, Sebze Yetiştiriciliği (Seralar, Tohum, Fide, Mantar, Kompost, Çiçek Vb.) (Tezgâh, cihaz, makine gibi muharrik kuvvet kullanarak üretim yapan, endüstriyel seralar, endüstriyel çiçekçilik, kültür balıkçılığı, kümes hayvanları çiftlikleri ve yumurta üretimi ile kültür mantarı üretimi yapan tesisler dışındakiler)
9.Bitki, Sebze Ve Meyvelerin Tabii Halde Kurutulması,
10.Yumurta, Civciv Üretimi,
11.Süt Toplama Tesisleri,
12.Otel, Motel, Lokanta, Dönerci, Pideci, Pizzacı, Hamburgerci, Köfteciler,
13.Elle Kesim Yapan Mezbahalara.
Gıda İşyerlerine Yönelik Ekspertiz Raporu Başvurusu İçin İstenilen Belgeler
– Müracaat eden firmanın Oda kaydının olması (Merkez,Şube vb.)
– Firmanın üretim yaptığı işyeri adresinin Odamız kayıtlarında tescilli olması
1. Başvuru Dilekçesi
2. Eskpertiz Raporu için gerekli evraklar
Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası’nın;
Halk Bankası Manavgat Şubesi – TR64 0001 2009 5740 0016 0000 18
Banka Hesabına yada MATSO veznesine Ekspertiz Raporu Ücreti olarak firma adına yatırılacak olan; 3.350,00 TL‘dir.
İletişim:
MATSO
Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası
Aydınevler Mah. 5578 Sok. No:6 (P.K. 302) Manavgat / Antalya
Telefon :
(0242) 742 83 80 – 742 38 02 (Dahili 126)
Fax :
(0242) 742 83 81
E-Mail :
manavgattso@tobb.org.tr